Loading
Bruk alltid kredittkort når du handler på nett

Bruk alltid kredittkort når du handler på nett

Når du handler på nettet vil det alltid lønne seg å betale med kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort knyttet til brukskontoen din. Dette fordi du står sterkere med tanke på å få pengene dine tilbake ved en eventuell svindel.

Det er mye som kan skje når du handler på nettet. Er du uheldig kan du ha valgt en nettbutikk som ikke har ærlige hensikter. Dessverre finnes det fortsatt noen av dem, selv i 2018. Sjekk derfor alltid om nettadressen er sikker før du handler i nettbutikken.

Dette gjør du ved å sjekke i nettleseren din om nettadressen begynner på https:// i stedet for bare http://. Det lønner seg også å gjøre en liten research om nettbutikken du har valgt, som for eksempel å sjekke under «om oss» på nettsiden eller «kundeservice». Da vil du kunne danne deg et bilde av firmaet og kanskje også få mulighet til å lese andres opplevelser av å handle i den aktuelle nettbutikken.

Bruk også alltid kredittkort på reise i utlandet

Med over 32 millioner brukersteder rundt om i hele verden, lønner det seg også å bruke kredittkort når du er på reise i utlandet. Det er flere grunner til det. For eksempel hvis du spaserer inn på et hotell og skal bestille et rom for natten. Da vil hotellet i de aller fleste tilfeller trekke et depositum fra kortet du skal betale med. Det er penger du selvfølgelig får igjen når du sjekker ut av hotellrommet, men hvis du betaler med kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort, unngår du at beløpet blir trukket fra brukskontoen din. Det samme gjelder hvis du skal leie en bil fra et bilutleiefirma.

Det lønner seg også å velge kredittkortet fremfor ditt vanlige bankkort når du skal betale regningen på en restaurant i utlandet. Både med tanke på en eventuell svindel og det faktum at du har en rentefri betalingsutsettelse på som oftest 45 dager. Det gir deg tid til å sjekke alle utgifter nøye før du betaler kredittkortregningen. Merker du at noe er feil, kan du kontakte kredittkortselskapet i forkant av betalingsfristen og fortelle hva som har skjedd.

Finn det kredittkortet som passer best for deg

På FinansTopp, som er en gratis sammenligningstjeneste for kredittkort og forbrukslån i Norge, vil du merke at jobben med å velge det kredittkortet som lønner seg best for deg og dine behov blir langt enklere enn hvis du skal kontakte alle kredittkorttilbyderne direkte. FinansTopp har allerede samlet inn oppdatert informasjon fra de ulike tilbyderne, så du kan enkelt sammenligne renter, vilkår og betingelser. Du får også en full oversikt over ulike fordeler som følger med de ulike kredittkortene. Det beste av alt er at tjenesten er helt gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *